Представители на руската опозиция отправиха призив ЕС да не признава резултатите от предстоящите през март президентски избори в

...
Представители на руската опозиция отправиха призив ЕС да не признава резултатите от предстоящите през март президентски избори в
Коментари Харесай

Руската опозиция настоява: Владимир Путин да не бъде признат от ЕС за президент

Представители на съветската опозиция отправиха призив ЕС да не признава резултатите от предстоящите през март президентски избори в тяхната страна. Руските опозиционери приказваха пред две комисии на Европейския парламент в Брюксел във връзка гибелта на Алексей Навални.

Искаме да забележим разпадането на режима на Владимир Путин, желаеме той и съратниците му да следят края на този режим и да се сбъдне мечтаната от Навални Русия, съобщи Леонид Волков от фондацията на починалия съветски опозиционер. Имаме всички доказателства, че Навални беше погубен, още не сме подготвени с новата си тактика, само че ще продължим неговата битка, добави той.

През 2021 г. Навални даде лист с най-близките другари на Путин и все още не всички са глобени от Европейски Съюз. Този списък вече съдържа близо 7000 имена, уточни Волков.

Евгения Кара-Мурза, брачна половинка на опозиционера Владимир Кара-Мурза, също в съветски затвор с дългогодишна присъда, прикани Европейски Съюз да направи, каквото може, с цел да избави политическите пандизчии в Русия и Беларус, и те да оживеят, с цел да оказват помощ за демократизирането на своите страни. Тя цитира данни, съгласно които в Русия има към 700 политическите пандизчии, в това число малолетни. Имаме единствено бегла визия за мащаба на репресиите в Русия. Съпругът ми към момента е жив зад решетките, само че е там, тъй като дефинира войната в Украйна като закононарушение, означи Евгения Кара-Мурза. 

Бившият съветски зам.-министър на енергетиката Владимир Милов уточни, че милиони елементарни руснаци поддържат вижданията на Навални за свободна и демократична Русия. Това е повода Навални да бъде погубен преднамерено и невъзмутимо, разяснява Милов. 

Бездействието след гибелта на Навални ще бъде възприето от Путин като демонстрация на уязвимост. Путин се притеснява да не бъде изпълнен последният завет на Навални и всички да излязат пред изборните секции в 12.00 ч. на 17 март, като това стане по-голяма вест от неговото предстоящо " преизбиране " с 85 %, сподели Милов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР